HTML

Faipari hírportál

A faipar.hu egy faipari hírportál, amely a folyamatos információ feltöltés mellett számos olyan szolgáltatással rendelkezik, ami minden faiparban dolgozó tevékenységében segítséget nyújthat. A látogatónak egy helyen lehetősége van 10 év szakmai cikk archívumában keresni, hozzászólni a hírekhez, megnézni a faipari rendezvényeket, figyelemmel követni a pályázatokat és megrendelni a témába vágó szakkönyveket. Az oldal a Magyar Asztalos és Faipar újság hivatalos honlapjaként üzemel. Ezenkívül szorosan együttműködik a woodholz.eu nemzetközi apróhirdetési portállal.

Friss topikok

Linkblog

Gazdaságos tüzelőanyag-gyártás

2009.12.02. 08:57 woodholz

Az elmúlt időszakban egyértelműen érezhető, hogy a pelletáló- és brikettálógépek gyártói a kisebb üzemek igényeinek is szeretnének megfelelni. Ezt tapasztalhattuk a Csiba Kft. szeptember eleji rendezvényén is.

A „Technológai napokon” számos egyéb berendezés mellett a Briklis cég brikettálóit tekinthették meg működés közben az érdeklődők. A nagy teljesítményű gépek (200–400 kg/óra) mellett megjelentek a kisebb, akár egy üzem számára is „kifizetődő” 20–25 kg/óra teljesítményű berendezések. Tömörfa-megmunkálással foglalkozó üzemeknél ezek a brikettálók megfelelő kihasználtsággal üzemeltethetők, de a rendezvényen a cégek közötti együttműködés is elhangzott mint gazdaságos alternatíva. A brikett számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik. A hulladékfához képest jobb a helykihasználása és fűtőértéke is magasabb. A brikettálás további előnye, hogy a gyártáshoz felhasznált forgács nem igényel különösebb előkészítést. Az alternáló mozgást végző dugattyú a munkaütemben kompressziót hoz létre, ill. elvégzi a brikett kitolását a préscsatornából. A tömörítési viszonyszám frakcióeloszlás és a fafaj függvénye. A dugattyús préssel előállított brikett 1,2–1,3 g/cm3 sűrűség mellett mutat kellő állékonyságot.

bővebben: http://faipar.hu/hirek/kapcsolodo-technologia/2833,gazdasagos-tuzeloanyag-gyartas.html

Szólj hozzá!

Címkék: fa gép gazdaságos szerszám csiba tüzelőanyag

A bejegyzés trackback címe:

https://faipar.blog.hu/api/trackback/id/tr331568126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása